13.8.09

Raksu 12 viikkoa

Päivät ja viikot menevät ihan hujauksessa lomaillessa ja Raksun kanssa touhutessa (ja vähän perheenkin ;)). Raksu täyttää tänään 12 viikkoa, jonka kunniaksi kävimme moikkaamassa eläinlääkäri-Sannaa ja saamassa ekoja penturokotuksia.

Visiitti oli Raksun mielestä oikein mukava kun sai herkkuja ja pääsi moikkaamaan tuttuja. Itse rokotusta se ei edes huomannut.

Raksu painaa nyt noin 7,8 kg, kun tullessaan se oli noin 4 kilon painoinen. Eli tyttö on kasvanut hienosti. Saimme myös muistutuksen madottaa Raksu - hävettää myöntää, mutta olin aivan unohtanut koko matokuurit... Kävin heti ostamassa kuurin apteekista ja kahden viikon päästä seuraava.

Raksu on 12 vkon iässä hyvin sosiaalinen ja reipas koira. Naapuruston runsas lapsimäärä sekä kaikki koira- ja ihmisystävät ovat saaneet Raksun tykkäämään kaikista kaiken aikaa. On ihan kiva, ettei huonoja kokemuksia ole tullut vielä vastaan vaan sosiaalistuminen on onnistunut hienosti.

Raksu on oppinut jo hieman istumaan ja pysähtymään käskystä, seisahtamaan, menemään tien reunaan auton tullessa, odottamaan ruoan saantia, tulemaan alas sohvanreunalta yms. arkielämää helpottavia juttuja. Vähän olemme myös opetelleet kontaktin ottoa ja sivulle tuloa, eli olemme touhunneet kaikenlaista leikin varjolla ja herkkujen voimalla.

Myös omaa tahtoa on alkanut tulla esiin. Raksu on oppinut haukkumaan ja tykkää kuunnella omaa ääntään. Haukkua se yrittää käyttää myös asioiden saamiseen, eli kun on tylsää tai pitäisi päästä sisään, niin Raksu yrittää komentaa haukkumalla. Olen toistaiseksi vain jättänyt sen huomiotta tai kiinnittänyt koiran huomion muualle, ettei haukkuherkkyys ainakaan lisääntyisi. Aika näyttää, joutuuko haukkumisen jättämisen kanssa treenaamaan vielä enemmän.

Ikään kuuluvia pelkoja on myös toisinaan esiintynyt. Maassa istunut naapurin mies tai tyttären nukke olivat Raksusta hyvin jänniä ennen kuin kävimme katsomassa, mistä on kyse. Jonkin verran Raksu yrittää haukkua pelätessään uutta asiaa, joten pari nämä pari pahinta pelkoviikkoa kuljetaan yhdessä tutkimassa juttuja, ettei tarvitsisi haukkua.

Raksu alkaa myös olla suht' sisäsiisti eli päivä-yö-rytmi alkaa muodostua sekä pidätyskykyä löytyy. Raksu ei tykkää lainkaan märästä maasta, joten sateen jälkeen se on yrittänyt tai tehnyt tarpeitaan sisälle, mutta muuten se on oppinut oikein hienosti käymään asioilla ulkona.

Kuvia on kamerassa iso kasa, mutta laitan niitä erilliseen postaukseen, koska nyt ei aika riitä kuvien purkamiseen ja valkkaamiseen. :)

1 comment:

  1. No onpas ihana ipana teilläkin :)
    Täytyykin merkata sivu talteen!
    Rapsutukset Raksulle.

    ReplyDelete