26.7.11

Koira, joka ei tykännyt uimisesta



Raksu Koskenkylänjoella uimassa. Tämä on toinen kerta kun Raksu menee vapaaehtoisesti itse uimaan ja tykkää siitä.

4 comments:

  1. Moi,

    Sopiiko entlebuchi mielestäsi ensimmäiseksi koiraksi?

    Minkälainen määrä liikuntaa riittää? Onko esim. 15-30 min aamu-ja iltalenkit plus noin tunnin pidempi lenkki päivässä liian vähän? (viikonloppuna mahdollisesti enemmän)

    Sopiiko tämä koira ihan koti/perhekoiraksi? Minua kiinnostaisi kyllä harrastaa esim tokoa, mutta ei välttämättä mitenkään kilpatasolla. Näyttelyissä olisi myös ehkä kiva joskus käydä, jos ei muuten niin omaksi iloksi.

    Toinen rotuvaihtoehto itselleni on labradorinnoutaja. Ovatko nämä mielestäsi ihan eri maailmoista? :D Ensikertalaisena toivoisin siis aika helposti koulutettavaa, yleisluonteeltaan ystävällistä ja kilttiä koiraa. Haluan, että koira on hallittavissa ja sosiaalinen, pystyy esim. helposti käymään koirapuistossa jne.

    ReplyDelete
  2. Moi!
    Mietin pitkään mitä vastaisin, koska ei minulla ole kokemusta bucheista kuin kahden vuoden ajalta. Parempaa tietoa saat varmasti kasvattajilta ja rotuyhdistyksestä.

    Mutta omien koirien osalta voin kertoa, että ne ovat paimenkoiria, mikä näkyy vahtivietissä sekä laumakäyttäytymisessä. Labrador, joka on lintukoira/metsästyskoira, käyttäytyy varmasti eri tavalla kuin paimentava koira.

    Buchi on helppo kouluttaa, tosin ne saattavat olla jääräpäisiä ja meillä ainakin Raksu toisinaan tekee jos sitä huvittaa. Mutta se on helppo motivoitava herkulla tai leikillä. Raksu on pallohullu, joten pallon eteen se tekee mitä vain.

    Koti-/perhekoirana buchi on mielestäni ihan ok, jos saa vastapainoksi tekemistä ja pääkopan aktivointia. Muuten tuloksena voi olla uudelleen sisustettu koti. Jos hakee sohvakoiraa, kannattaa valita seurakoirapuolelta. Lasten kanssa ainakin meidän koirat tulevat hyvin toimeen, mutta meillä lapset eivät saa lenkittää Raksua, koska se on niin vahva, että vetää muksut pitkin ojia halutessaan.

    Käy ihmeessä näyttelyissä tutustumassa rotuun ja jos asut jossain lähellä Loviisaa niin meidänkin koiria saa tulla moikkaamaan.

    Ja tuo lenkkimäärä vaikuttaa minusta ihan ok:lta. :)

    ReplyDelete
  3. Kiitos vastauksesta :)

    Rotu vaikuttaa oikein kiinnostavalta, olisi kyllä kiva nähdä niitä ihan "luonnossa". Asun itse pk-seudulla, joten esim. tuo syyskuun match show voisi olla hyvä paikka tutustua rotuun vähän paremmin.

    Pelkkää sohvakoiraa en ole hakemassa. Lähinnä mietityttää hieman tuo vahtivietti/laumakäyttäytyminen, että tuleeko koira sitten kaikkien kanssa toimeen. (tässähän labbis ja buchi varmaan juuri eroavatkin, toinen toivottaisi murtovarkaatkin tervetulleiksi ja toinen ei... :D) Oletteko te käyneet koirapuistoissa? Tuolta sennefoorumilta luin, että "sisarusrotu" appenzelli ei välttämättä ole ns. koirapuistokoira.

    Mutta kiitos näistä vastauksista :) Asia ei ole vielä ihan ajankohtainen, mutta varmaan järkevää miettiä hyvissä ajoin ja puntaroida eri vaihtoehtoja. Täytyy tosiaan kääntyä rotujärjestön ja kasvattajien puoleen vielä!

    ReplyDelete
  4. Moro!

    Me olemme käyneet koirapuistoissa ja olleet paljon laumoissa ilman ongelmia. Raksu on hyvin sosiaalinen ja fiksu koira tässä mielessä. Mutta bucheissa on varautuneisuutta, joten kannattaa tietysti tutustua pennun vanhempiin jos/kun mahdollista, ja sitten sosiaalistaa koiranpentua pienenä. Meillä on se etu, että asumme alueella jossa on paljon lapsia, koiria etc., joten se on ollut helppoa. Raksun emä (ja Murun myös) on hyvin sosiaalinen ja sitä kautta näillä on hyvät valmiudet. Mutta meidän koirat eroavat siinä, että Raksu on aina pitänyt tosi paljon muista koirista kun taas Muru rakastaa kaikkia ihmisiä. Eli se lähtisi vieraan mukaan tuosta vain. :)

    Eli juu, meidän rekut ovat käyneet koirapuistoissa, leireillä jne. ja tullaan käymään jatkossakin.

    Kysy vain ihmeessä lisää, jos vielä jokin askarruttaa. Vastainen mielelläni sen mitä osaan ja kykenen.

    ReplyDelete