23.5.10

Aptus-näyttelyssä.

Tänään oli näyttelypäivä, kävimme Helsingissä kennelpiirin järjestämässä näyttelyssä jäähallissa. Järjestelyt pelasivat oikein hyvin vaikka oli melko ahdasta. Raksu oli ainoa buchi kehässä, mikä oli vähän harmi.

Se sai kuitenkin oikein hyvän arvostelun, 1. palkinnon ja EH:n (erittäin hyvä). Tuomari muuttui alkuperäisestä (Christiane Lafay, Ranska), joten tuomari oli ruotsalainen nainen, jonka nimen täytän tähän myöhemmin (Annmarie Maeland, Ruotsi). Arvostelu vapaasti käännettynä on suurinpiirtein: "Hieman pitkä. Erittäin femiininen. Erittäin kaunis pää ja ilme. Tummat, oikeanmuotoiset silmät. Hyvä purenta, kaunis kaula ja selkälinja, mutta hieman pitkä lanne. Hieman jyrkkä lapa. Hyvä eturinta, mutta etuosan tulee täyttyä. Hyvin kulmautunut takaa. Liikkuu hyvin sivusta, hieman löysästi edestä."

Etuosasta ja pitkänomaisuudesta tuli siis kommenttia. Mutta pitkäselkäinen buchin pitääkin olla. Kun tuomari oli ensin katsellut 14 neliönmallista appenzelliä niin ehkä meidän haukku näytti silmissä mäyräkoiralta. ;)
Viikon päästä Jäkessä on sitten suomalainen tuomari Ritva Raita ja on mielenkiintoista kuulla, mitä hän sanoo.

No comments:

Post a Comment