27.9.10

Hierontakurssilla

Kuten aiemmin postasin, olin Nuuskulassa koirien hierontakurssilla. Kurssi alkoi torstaina luennolla, jossa käsiteltiin mm. hieronnan vaikutuksia ja seikkoja, jolloin ei saa hieroa.

Lauantaina oli vuorossa käytännön harjoitukset. Aamu alkoi yhdeksältä, jolloin tapasimme Nuuskulassa. Olimme ensin vähän aikaa pihalla tutustumassa paikkoihin ja ravauttamassa (heh) koiria. Meitä koirakkoja oli neljä, bichon frise, koikkeri, pyreneittenpaimenkoira ja Raksu, jotka kaikki liikkuivat enemmän ja vähemmän rodulleen tyypillisesti.

Alkuverryttelyn jälkeen oli aika mennä sisälle. Saimme jokainen oman huoneen, jossa hierottiin omaa koiraa. Tiina näytti ja opasti liikkeissä ja me sivelimme, rullasimme, hieroimme ja hankasimme.

Raksu oli ensin hieman ihmeissään tilanteesta, mutta heitti nopeasti pötkölleen hierottavaksi. Kipeitä paikkoja löytyi selkeästi niskan ja lannerangan alueelta, mutta kun lempeästi jatkoimme koiran ehdoilla, sain niitä avattua. Myös pakaralihaksen hieronta oli Raksusta aluksi epäilyttävää, mutta loppujen lopuksi se nautti siitä omaan nirvanaansa vajoten.

Loppupäivä kotona menikin sitten huiliessa, koira lepäsi paljon ja teimme vain pienet pissalenkit. Oikein hyvä kurssi, joka jatkuu vielä 3 viikon päästä raajojen käsittelyopilla. Suosittelen!

No comments:

Post a Comment