10.12.11

Joulua odotellessa

Eilen sain puhelinsoiton eläinklinikka Apexista. Siellä on töissä Sari Jalomäki, jolla on laitteet silmän laserleikkaukseen. Mikäli vain silmä on tarpeeksi hyvässä kunnossa, tarkoituksena on laseroida se niin, että silmänesteen virtaus silmään vähenee. Tällöin paine ei pääse nousemaan niin herkästi, mikäli silmän sisään tulee tulehdusta tms. estämään nesteen virtausta ulos silmästä kammiokulman kautta.

Raksun silmän operointi on 21.12. Onneksi tulee joulu ja Raksulla on hyvää aikaa sitten toipua rauhassa leikkauksesta.

Lääkitys jatkuu ennallaan (3 x pv Cosopt, iltaisin Xalatan) leikkaukseen saakka. Näiden lääkkeiden lisäksi Raksulla aloitetaan kolme päivää ennen operaatiota antibiootti ennaltaehkäisemään tulehduksia ja tulehduskipulääke.

Nyt on kaikki sormet ja varpaat ristissä, että pärjäisimme vielä tämän puolitoistaviikkoa ilman takapakkeja. Raksulla on silmänpainekontrolli ma 19.12., jolloin kuulemme väliaikatiedot.

Laskeskelin vakuutusta varten kuluja. Raksun vasemman silmän hoito ja poisto maksoi aikanaan noin 850 euroa. Nyt tähän oikeaan (seuranta ja glaukooman hoito) on mennyt jo 650 euroa. Halpaa lystiä koiran pito. Vasemmasta vakuutus korvasi onneksi kaiken omavastuuta lukuunottamatta. Toivottavasti myös tämä oikea kuuluu vielä korvauksen piiriin.

Ja jos joku vielä tulee minulle nipottamaan, ettei vie jalostukseen käytettävää koiraa gonioskopiaan tutkimuksen kalliin hinnan takia, niin voi olla, että sanon rumasti...

No comments:

Post a Comment