21.12.11

Pottapää kotona

Jätin Raksun puolen päivän maissa eläinlääkäriasema Apexiin operoitavaksi. Ennen sitä kävimme Sari Jalomäen kanssa läpi nykyisen lääkityksen ja hän tarkasti silmän paineen.

Koska paine oli pysynyt 14 mmHg:ssa edelleen, Sari päätyi suosittamaan pelkkää laserointia ilman avannetta kovakalvolta sarveiskalvolle.

Laserointi nostaa painetta silmässä hetkellisesti ja avanne tehdään estämään laajempia tuhoja silmässä. Mutta koska kyseessä on "reikä", se yleensä tulehtuu helposti ja ärhäkästi. Koska menimme alunperin nopeasti lääkäriin, ja koska lääkkeet auttavat hyvin, ei tätä lisä-ärsykettä katsottu nyt tarpeelliseksi.

Raksu operoitiin siis puoli kahden maissa ja se oli heräämössä tunnin päästä siitä. Tai siis tämä oli suunnitelma, joka minulle kerrottiin, ja eiköhän se näin mennytkin kun ei kukaan mitään muuta kertonut. Itse leikkaus ei siis kestänyt kovin kauaa.

Sain hakea Raksun kello viiden-kuuden maissa. Siihen asti silmänpainetta seurattiin puolen tunnin välein heräämössä. Papereissa on merkintä, ettei paine noussut merkittävästi leikkauksen jälkeen, mikä on hyvä juttu.

Lääkitys jatkuu ennallaan, silmänpainetippoja 3 krt päivässä, sekä 1 tippa yöksi toista silmänpainelääkettä, sekä kortisoni+antibioottitippa 4 krt päivässä. Tätä jatkuu vielä 4 viikon ajan. Kipulääkitystä (Rimadyl) jatketaan kaksi viikkoa.

Onneksi tulee joulu ja vapaat, koska en vielä päässytkään yöherätyksistä. Viimeinen tippa laitetaan klo 24 ja ensimmäinen klo 6. Se on onni, että saamme vapailla olla kotona, eikä tarvitse kuskata koiria mukana töissä kuten nyt olen tehnyt. Se asettaa omat haasteensa työpäivään. :)

Täytyy vielä kiittää ihania työtovereitani, jotka ovat ymmärtäneet tipparuljanssia sekä kaikkia teitä muita, joilta olemme saaneet lämpimiä ajatuksia ja kauniita sanoja. Kiitos! <3

Ja ps - tämä lysti maksoi 680 eur tänään.

No comments:

Post a Comment