19.3.12

Hiihtelemässä

Ulkona on oltu ja Raksu nauttii suunnattomasti vapaana juoksemisesta. Saa nähdä mihin pitää lähteä, kun lumi sulaa.

Vakuutusyhtiöstä tuli viimeisetkin korvaukset (poislukien tämän päivän tikkien poistoa, bensakuluja yms). Kaikenkaikkiaan koko silmärulijanssi on maksanut 2774 euroa, josta 25 % omavastuun jälkeen Pohjola korvasi 2220 euroa ja itse maksoin 554 euroa. Suosittelen kyllä Pohjolaa tässä suhteessa.

Jos minulle vielä joskus uusi entlebuchinpentu tulee, varmistan sataan kertaan, että molemmat vanhemmat on gonioskopialla tutkittu, sekä muutenkin paperit ok. Murun tutkimus on edessä ja kaikki sormet ristissä sen osalta. Toista tällaista rumbaa en kestä.

2 comments:

  1. Miten teillä on kasvattaja suhtautunut tähän, oletko saanut tukea? Muistan jossain vaiheessa lukeneeni, että toisellakin koiralla samasta pentueesta olisi ilmennyt jotain silmävaivaa.

    Kovasti tsemppiä, hienosti olette jo klaaranneet :) Tyhmänä kysyn (kun en kuvista oikein saa selvää), että onko silmät siis poistettu ja niiden päälle kasvaa karvaa, vai miten se käytännössä oikein menee...?

    ReplyDelete
  2. Moi Anonyymi!

    Kasvattaja on suhtautunut ihan asiallisesti ja olemme saaneet tukea. Raksuhan on ensimmäinen (julkinen?) glaukooma-tapaus Suomessa. Eli yksi noin sadastakahdestakymmenestä on nyt sairastunut. Ja kyllä, Raksun siskolla on myös vakava-asteinen goniodysplasia, mutta se ei ole puhjennut glaukoomaksi.

    Kiitos myös tsemppauksista! Raksun molemmat silmät on poistettu ja aukko ommeltu kiinni, niin että silmän paikalla on nyt iho ja karvaa. Silmäaukkoon olisi mahdollista myös laittaa silikoni-implantti, mutta minusta se on -öh- ällöä. Mitä jos implatti vaikka tippuu metsälenkillä? :) Parempi näin.

    ReplyDelete