3.1.11

Näillä sitten mennään

Eilen illalla, sunnuntaina, Raksun silmä pullistui selvästi lääkityksestä huolimatta. Aamulla ajoin suoraan kahdeksalta Porvooseen Eläinlääkäriasemalle, jossa on töissä silmätautien erikoislääkäri Tarja Kolisoja. Sain ajan klo 10:ksi ja tuomio oli:

Akuutti glaukooma, luultavasti perinnöllistä, koska kyseessä on näin nuori koira. Silmänpaine oli 53 ja pullotus johtuu silmän sisäisen rakenteen tuhoutumisesta. Silmä on mennyttä, sokea ja poistetaan keskiviikkona, jolloin se ei ole enää kipeä. Oikean silmän paine oli normaali, 11, ja sen virtaukset tutkitaan myös keskiviikkona. Ettei sokeutuisi koira kokonaan.

Lääkitystä jatketaan keskiviikkoon saakka. Toivon sydämestäni, ettei kipu ole vaikuttanut Raksun pääkoppaan ja että se sopeutuu pian elämään yksisilmäisenä. Nyt se on selkeästi varautunut ja epäluuloisempi kuin ennen, koska tilanne on sille hämmentävä kaikin puolin. Raksusta tuli kiva kotikoira, jonka kanssa varmasti jatketaan jäljestystä yms. mukavaa keväällä kun arvet ovat parantuneet. Muille buchin omistajille suosittelen silmän virtauskulmien tutkimista ennen pennuttamista. Ettei tauti ainakaan leviäisi laajemmalle Suomessa rodun sisällä.

1 comment:

  1. Voi paska, Raksu parka. Toivottavasti sopeutuu "uuteen" elämäänsä eikä jää tuosta mitään traumaa pääkoppaan. Jaksamisia!!! <3

    ReplyDelete